Shoppingdag!

Igår hade jag en ensam shoppingdag med Therese i Luleå stad. Det var verkligen behövligt och jag njöt av varje sekund. Det blev muýcket shopping och god lunch som avslutades med middag hos min syster som också varit barnvakt till Nora och Isak. Stefan då? Ja, han var på firmis och hade en egen dag fast med jobbet! Det märks idag kan jag säga...*less*

Idag har vi varit och kollat tapeter till Nora. Hon vill ha de mest konstiga färgkombinationer, men vi kom till slut överens om en jättefin tapet med stora ljuslila, mörklila med lite glitter och limegröna blommor som fond och en helt limegrön som de andra tapeten. Det kommer att bli kanon! Men ibland undrar jag varför jag och Nora har så vansinnigt dyr smak? Notan blir alltid mer än vad vi tänkt oss...

Nu väntar en låång vecka med massor med "jobb" och jag kan inte låta bli att längta till påsken..

Ha de


Men kom igen!

Hur kan man servera broccoligratäng och potatis på en förskola till lunch? Tror de som bestämmer att barnen äter det, men framför allt att de blir mätta och stoppar på det en hel dag?
Idag har det nämligen varit denna lunch.. ja, jag fattar inte hur de tänker.
Annars är min praktikplats bra, om än min handledare är lite överamitiös och vill att jag ska hinna göra ALLT!

Helgen har varit lugn och skön, det behövde vi.
Igår lastade vi skotern på släpet och åkte till Ske-å för att fira Stefan brorsa. Vi passade på att vara ute i det fina vädret med skotrarna och premiärgrilla på eftermiddagen vilket resulterade i fruktansvärt trötta barn. vilken tur att Stefan börjar 9 på måndagarna!







Stefan och Micke fördjupar sig i något viktigt..eller inte

Ha de!

Vårens blomma



20 vackra tulpaner som min än en gång kära mor hade inhandlat till mig

Torka..

Ja, så kan man väl beskriva dessa sista dagar, iallafall på bloggfronten. Absolut inte på arbetsfronten!
Veckan började med 3 intensiva dagar i Luleå och avslutades med heltids fältstudier på en förskola i Piteå. Där kommer jag även att spendera hela (känns det som) min tid i 3 veckor framöver. Har också hört att min handledare är en sträng en som tar sin handledar roll på största möjliga allvar, vilket jag har märkt på bara 2 dagar där.
Tack vare min underbara mamma så fick barnen en riktigt kort dag i torsdags, hon hämtade dem redan kl 12.30, hade gjort mat när jag kom hem och städat lite! LYX!

Jag har även skickat inbjudningarna och idag ringde min syster för att meddela att de första har redan osat! Tänk va kul, jag fattar inte att det händer och att det faktiskt börjar närma sig..

I kväll väntar godis och lets dance, lite less är vi men nu måste man ju se vem som vinner?!
Imorgon blir det skoter och städning på morgonen. Jag har inte städat på evigheter känns det som och ikväll är jag för trött.



Isak myser med femlingarna som nu är snabbare än snabbast!



Ha en trevlig helg, det har vi tänkt ha

Ljuvliga söndag

Idag har vi varit på en sväng med skotern. vi startade tidigt och kom iväg ut i det finfina vädret! det har ju varit helt underbart!
För första gången på mycket länge kände jag mig helt avslappnad och stressen som jag känt i ett par veckor var som bortblåst! Verkligen skönt.
Barne har grävt i snön, pimplat, åkt liite madrass och tolkat bakom skotern. Nora har även kört en hel del skoter. Jag vet, man får inte köra innan man är 15? tror jag, men vem bryr sig känner jag. Det var under ordnade förhållanden och hon körde så försiktigt! Duktiga stora tjej!
Vi kom inte hem förrän efter 16 och barnen  var så trötta! De sover redan och har faktiskt sovit redan en halvtimma fastän inte klockan är 19 ens!

Gårdagens melodifestival tycker jag var super!! Så många bra låtar och äntligen en annorlunda som vinner! Dessutom en opera som jag verkligen är lite svag för.. älskar att yla denna musik i bilen till barnens förtret.. Nä, jag tycker som resten av svenska folket! Rätt låt vann!!

Imorgon bär det av till Luleå, morfar hämtar barnen och det blir ännu en intensiv vecka!

Ha de!

Disco!

Ikväll ska Nora på disco, hennes första och som hon längtar! Jag kom själv ihåg hur kul det var att gå på disco så jag förstår henne. Discot håller på till 00 och så länge tycker jag inte att hon ska vara, men Stefan höll på att ramla av stolen när jag sa det och svarade att hon minnsann skulle vara hemma kl 21 och att vi skulle hämta! Vi kompromissade lite och hon får stanna till 22. Oj, vad han kommer att få det jobbigt när hon blir lite äldre!! Haha..

På lördag blir det kalas för hela slanten, först Jennifer och sen Hilda, sen rusa vidare till goda vänner på djupviken för att se melodifestivalen. Jag erkänner att jag hejar lite på operan.. lite svag för sånt är jag visst!
Vi hoppas att det fina vädret håller i sig så att vi kan hinna med en skotertur på söndagen!

Kattungarna växer så det knakar och igår tog vi fram kattlådan för att de ska bli rumsrena, det gick riktigt bra, men deras lata mamma passade naturligtvis också på att göra både ettan och tvåan i den under natten.. irriterande..

Nu är det sista dagen att renskriva och lämna in så det är vad min dag består av!

Ha de!

Fynd!

Idag har jag verkligen fyndat! Eller är det bara jag som tycker det..
Jag har köpt en tröja till Isak för 39,50!! Fynd eller vad..?
Sen köpte jag en snygg kortärmad tunika till mig för 65 och en vit skjorta för 130 kr. Jag menar, visst är det ett fynd!
Nöjd är jag iallafall! Och det är ju huvudsaken..
Jag har dessutom köpt en present till min systerdotter Hilda som fyller 13 år på söndag och sen en 2-års present till Jennifer som ska ha kalas på lördag!
Sen hann jag inte så mycket mer för då ringde skolan och Nora hade fått feber. Så jag hastade i bilen för att hämta henne.

Idag har vi även skrivit klart på kuverten för inbjudningskorten och de kommer att läggas på låda på måndag, spännande!

Nu väntar sängen och imorgon mera plugg. Tur att det var Nora som var sjuk, hon kan ju alltid roa sig själv när jag pluggar.

Ha de!

o.s.a

Idag har jag och Stefan osat till våra vänners bröllop i Maj! Spännande!
Det börjar verkligen närma sig och vad som är mer skrämmande är att när deras bröllop stundar så är det BARA 6 veckor kvar till vårat bröllop.. Det går nästan lite för fort, men jag ligger nog ändå i fas med planerna.
Till veckan kommer vigselringen, kläderna är klara, kyrka och lokal bokad, inbjudningarna kommer ut till veckan och sen är det bara att vänta till april med att boka catering, festprogram, blommor mm
I början av april tror jag att det blir en tripp till ikea för att inhandla dekorationerna.
Sen är det bara att vänta och längta!
Kul att få gå på bröllop även som gäst, det ser vi fram emot!

Nu måste jag återgå till böckerna, det är i veckan som allt ställs upp till bevis, nu ska alla uppgifter in och jag hoppas bara att jag blir godkänd!


Ha de!

Äntligen lite namn!

Efter gårdagens biofilm så har äntligen kattungarna fått sina namn!
Vi var nämligen och såg filmen BOLT igår, det var första gången Isak var på bio och det gick kanon bra! Han var trollbunden hela filmen! Den var verkligen bra och jag rekommenderar alla barnfamiljer att gå och se den!

Så de officiella namnen är nu: Nelly(Ante och Therese lilla bäbis), Roffe, Strumpan, Doris och sen farmors lilla som inte har fått något namn än! Dom vill bara vara utanför lådan och busa nu och snart blir det att introducera lite mat på deras meny.
Lite nya bilder på underverken:





Nu ska jag lägga ut lite möbler till min mamma på Blocket!

Ha de!

En dag med skotern..

Idag styrde vi kosan till en liten sjö, grillade och pimplade! Härligt härligt!
Vädret var inte på topp och ingen fisk fick vi men vi hade ändå en trevlig dag ute!
Barnen hittade en koja som såg ut som en igloo som de lekte i.







Stefan inspekterar fiske reglerna.. följer vi dom eller?!

Ikväll är det sista chansen och här hemma hejar vi på Amy Diamond och Sarah Dawn finer!
få se hur det går!

Ha de!

Snyft..

Igår såg jag den bästa filmen på länge! Australia
Se den gott folk för det är en film utan dess like! Jag skrattade och grät omvartannat och i slutet, ja, jag vill inte berätta, men jag höll aldrig på att sluta böla!
Se den! Det är min order idag!
nu ska jag göra sista rycket innan det bär iväg till Luleå och universitetet för en föreläsning om observation och dokumentation!
Ha de!


Underbara sol!

Jag är nyss hemkommen efter en underbar långpromenad i solen! Vilken underbar dag!
Jag trodde verkligen att jag som är själv hemma idag skulle kunna ta en lång och skön sovmorgon, men så var icke fallet..
Halv 8 vaknade jag, pigg, men sa till mig själv att jag skulle somna om, men kl 8.15 gav jag upp och klev ur sängen. Tog en lugn och skän frukost och har sen suttit med böckerna ett bra tag innan  promenaden!
Den var precis vad jag behövde för att rensa tankarna och insupa lite sol.

Idag är det exakt 4 månader kvar innan  bröllopet stundar!! Wow va fort det gått! Och vad mycket det är kvar att fixa...

Nu väntar böckerna så tills vi hörs igen..
Ha de!

plugga.... eller?

Har stjusat barnen till morfar, varit en sväng på stan och städat!
Allt jag egentligen inte skulle göra..
Meningen är att jag ska plugga nu men jag finner  ingen inspiration! Om jag slappar en stund kommer den säkert, annars blir det att jobba häcken av mig imorgon istället!
Eller jag tror att jag börjar renskriva redan nu!

Ha de!

Lilla kissen!

Just det, glömde tillägga att efter besöket hos veterinären och en svindyr antibiotika salva så börjar lilla kissen se ok ut igen!
Tack och lov! Men vi ska fortsätte med salvan i 10 dagar och han ska inte utsättas för en massa olika bakterier så vi håller honom undan små barnfingrar ett tag.

Helgen som gått

JAG HAR KÖPT MIN VIGSELRING!!!!!!
Jag vet, jag ska sluta surra om det, folk i min omgivning är nog ganska less på detta nu, men den är såååå fin!!!

Helgen har varit bra, mysig hemmakväll i fredags med mysiga barn, en stor godispåse och lets dance/ så ska det låta!
Kan inte låta bli detta underbara program (så ska det låta), bara älskar det..
Lördagen bjöd på skoter och fiske för Stefan och barnen, de åkte till morfar och åt lunch och fiskade där sen.
Jag och min mamma åkte in till stan för lite ärenden OCH FÖR ATT KÖPA MIN VIGSELRING!! jag ska sluta , men den är underbar!!
Sen hem och börja med middagen, och Ante och Therese och charmtrollet Edvin kom och käkade med oss, vi såg melodifestivalen och drack vin, sen såg vi så ska det låta igen! :)
Igår var vi hos Stefans bror och firade min svägerska som fyllt år, trevligt trevligt. Blev en sen söndag, vi fastnade i singstar!
Åh så roligt! Det blir ett singstar till hängbrovägen, så är det bara Stefan!

Och så var det måndag igen och sportlov, barnen åker till morfar imorgon och sover till på onsdag. Jag ska försöka jobba dag och natt och vara ledig med dem på fredag, kanske fara och bada och så.
Nu ska jag gå och ha möte via datorn med min basgrupp från skolan,

Ha de!

RSS 2.0