Veterinär!

Jag tror att jag ska skaffa klippkort hos veterinären!
Igår var jag där och kastrerade Elvis och det kan väl vara ok, men jag ska nämligen dit idag igen. Denna gång med en av femlingarna. I lördags så svullnade ena ögat igen och nu ser det praktiskt taget ut som att det är igensytt med stygn.
djurvän som jag är kan jag inte bara sitta och titta på, fastän det inte ser ut som att han har ont, men ändå!
Katter ska ha 2 ögon så är det bara!
Hoppas att det inte är allvarligt utan något som går att bota med lite salva eller så!
Elvis mår efter omständigheterna bra, om än han var mer än det igår! Det är otroligt hur fort de återhämtar sig!

mammas lilla bebis....



mammas stora bebis!

I helgen vankas det middag med vänner och köp av vigselring!!! Kunde inte bli bättre!

Ha de!

Stavfel...

När jag skulle visa Stefan inbjudningskorten igår så såg jag det som absolut inte får hända!!! Människan har stavat fel!!! Hur f-n är det möjligt, jag vill bara gråta...Världsliga problem jag vet, men för mig känns det så.
Hur roligt är det att skicka ut ett inbjudningskort till något så stort som vårt bröllop och det står att man ska osa till Sina??
Jag fick en pdf fil för ca 1 vecka en där jag godkände hur och vad hon hade skrivit och där stod det inte Sina utan min systers rätta namn STINA!!!!
Mailade naturligtvis denna kvinna och berättade upptäckten, hon svarade att hon gärna gör nya, men att det kan ta upp till 4 veckor...Hur f-n kan det göra det? Jag bara undrar.. Då är vi inne i april och kanske bara 2-3 veckor kvar till osa.. Hur jag än gör känns det inte rätt.
Hur ska jag göra???? Göra nya eller skicka de med stavfel???????

........

Den rätte för Rosing!

Ja, jag erkänner! Jag såg detta småtöntiga program igår.. Och jag måste även kommentera det, vad tänker kvinnan med? Hur ska hon kunna hitta en bilvande man och kärlek i en kille på 19 år? Jag menar, hur gammal är kvinnan? 35 va?
Jag fattar ingenting.....
Sen måste jag få störa  mig lite på hennes läppar, vad är deras problem, snyggt är det då inte!
Nog talat om detta, fast om jag känner mig själv rätt så blir jag fast i även detta program!

Igår kom inbjudningskorten!
Det var en mycket glad överaskning! Jag trodde att det skulle ta minst 2 veckor till! Så nu blir det till att skriva alla kuvert någon kväll och försöka få ut korten kanske nästa vecka eller veckan därpå. Det känns viktigt att skicka iväg dem, eftersom vi har lite långväga släkt och att det faktiskt är semestertider när bröllopet stundar! Känns avlägset, jag vet, men som min mamma säger " först är det advent och innan vi hinner blinka är det midsommar!" Ibland känns det så iallafall.

Ha de!

Tidig morgon

Jag bloggar tidigt idag för jag vet inte när jag annars ska hinna..
Skolan håller på att ta knäcken på mig, jag vet inte var jag ska börja och uppgifterna verkar för svåra för att förstå! Hur gör man då?
Sen tillkommer det uppgifter hela tiden och jag är rädd att jag ska missa att lämna in något..
Dessutom är jag spyless på vädret! Först är det svinkallt, sen när det äntligen blir varmare så ska det blåsa, jag bara undrar varför??

Helgen var iallafall som förväntat, det var god mat och trevligt sällskap omän musiken i kåtan var under all kritik ;)
En uppdatering skulle inte sitta helt fel!
Däremot undrar man ju om det verkligen var meningen att vi skulle vara där?.. Först tappades en packning, sen var det en man i ett annat sällskap som bröt armen så vårt gäng var tvungen att visa till närmaste vägen för att ambulansen skulle hitta mannen, sen var det en kille som tappade börsen med massor med jobbpengar i.. Det drabbade inte oss direkt men visst är det märkligt!
Barnen hade det bra hemma, de hade dragit fram allt som gick att flytta!
Soffan och mattan stod på helkant, dom hade vatten i rummet osv medans barnvakten satt i soffan och såg tv! Vad ska man säga, jag föredrar min mamma eller pappa! Sen drog hon DIREKT vi kom hem!!
jaja, så kan det vara..



Redo att åka!



Värsta snyggingen!
Jag hann få 2 bilder sen la kamerabatteriet av..synd för det har nog gått att få riktigt fina bilder sen på kvällen!

Ha de!

Plugg, plugg, plugg...

Det är vad dagarna eller ska jag kanske säga månaden framöver består av..
Efter dagarna i Luleå så är vi överhopade med arbete, jag vet knappt i vilken ände jag ska börja..
Idag ska jag och min pluggarpolare fara och prata med samordnaren för Piteå kommun så att även vi får veta var vi ska göra praktik. Det kan ju vara bra, eller?!
Sen blir det bibblan en sväng och sen hämta Isak.
Nora har följt med en kompis hem så henne ska jag bara hämta för att stjusa till kören ikväll. Hon ville inte fara dit idag, hon ville hellre vara hos kompisen, men jag tycker att när man har bestämt sig för att börja med något så gör man det fullt ut, alltså man far på sina träningar om man inte har förhinder och dit räknas inte kompisar! Gör man rätt då, det vet jag faktiskt inte , men så gör vi i våran familj iallafall!

På lördag väntar en barnfri dag och natt med endast skoter i sinnet! Det bär av till Långträsk med en massa andra skotrar som jag knappt vet namnen på, men det blir säkert trevligt!
Allt är trevligt när det snart är vår!! Idag känns det lite som vår, kanske för att jag igår köpte en  vårjacka till Isak, den finast ur villervallas kollektion! det är ingen funktionsjacka, men den är så fin att han får väl ha den när det inte regnar, eller hur!


Jo, just det ja, kattungarna har börjat öppna ögonen! Nu är dom såå söta!!

ha de!


Underbara mormor!

Mormor har hämtat barnen idag när jag har varit i Luleå. På måndagarna har jag lektion till 18 och Stefan jobbar till 18 så mormor hämtar barnen tidigt så de får en kort dag, vilket är uppskattat av barnen och av oss! Vi får glada och pigga barn istället för trötta och gnälliga, toppen!

Här kommer bilder på bäbisarna, 4 dagar gamla, de blir bara sötare och sötare!
Ska även lägga in lite bilder när Elvis ligger i lådan med dem. Han tror nog att han också är mamma för han tvättar och putsar dem lika mycket som Molly!





Ha de!

Meandi party!

Hur kul som helst att shoppa!! Älskar det!
På dagens meny stod ett meandi party och alltid lika efterlängtat.
Jag handlade, som vanligt, nästan mest..det fanns en tös som handlade lite mer, du vet vem du är!
Jag köpte Noras examens kläder ( prickig topp, cerise kjol och knästrumpor i samma), formel 1 tröja till Isak med tillhörande 3/4 byxa i orange, traktor tröja till honom, storblommeklänning till Nora och sen fanns det ju även lite rea! Jag hittade en tunika från vinterns kollektion som jag också köpte! Nice!
Det känns alltid lite skönare efteråt, faktiskt!

Barnens morfar med sambo var här idag och hälsade på. De hade med sig ullsockar till barnen vilket är kanon eftersom de alltid fryser om fötterna! Tack!
De berättade även om deras lilla valp på 4 veckor! Roligt att höra att de nu väntar på en liten till när deras andra valp så tragiskt gick bort för ett tag sen..
Han var bara 6 månader och fick diabetes, veterinären sa att det inte var värt att medicinera honom hela livet. Det skulle inte vara ett värdigt liv när han var så ung när han fick sjukdomen.
Men nu väntar de som sagt på att hämta hem en ny liten! Pappa mailade mig en bild på det lilla underverket och han är verkligen söt som socker! ( försökte få dem att ta hem en liten kisse också, men det verkar som att de håller sig till vovven!)



Imorgon väntar LTU och mera plugg uppgifter, önska mig lycka till!

Ha de!


Alla hjärtans dag!

Idag är det romantikens dag!
Jag blev redan igår uppvaktad med 10 röda rosor, mörk choklad och en ny receptbok! Underbara man! Att han sedan tände levande ljus gjorde ju inte saken sämre.. Älskling!
Nora överaskande oss på morgonen med ett egenhändigt gjort kort! Underbara unge!
Ja, min underbara familj, man kan aldrig få nog av den... eller kanske ibland!

Efter 4-års kalaset idag bär det av till djupviken för att se melodifestivalen, obligatoriskt på lördagarna här framöver!
Barnen hejar på markoolio, men jag vet inte.. jag lägger nog min röst på Månsan!

Ha det gott, igelkott!


..

Idag har jag ringt sömmerskan, frissan och cateringen! shit va duktig jag har varit!!
Det börjar närma sig den stora dagen och det känns kanon att så mycket har börjat falla på plats!
Nästa vecka ska jag och min mamma fara och fixa vigselringen, jag ska nämligen använda hennes, min mormors och min morfars vigsel ring till att göra min drömring.

Men femlingarna går det sådär.. Molly vägrar att ha dem i den lådan som vi valt till henne, hon bär dem hela tiden till Noras säng och där kommer hon snabbt till ro. Vad ska jag göra? Hon kan ju inte ha dem där, var ska då Nora sova?
Men det kanske ger sig..

Helgen har kalas och meandi party i intågande!
Det är Isaks kompis E som fyllde 4 år för ett par dagar sen som ska ha kalas och Nora vill också följa för att leka med E´s storasysyster!
På söndag är det meandi party och jag längtar! Hittade lite av varje faktiskt, eller faktiskt, jag är inte förvånad. Det brukar sluta med att jag har nästan hela kollektionen hemma!
Men som de säger(?) man mår alltid lite bättre av shopping! (Eller var det bara jag som sa det..?)

här kommer lite smakprov på vad jag tänka mig, bilderna är lånade från meandi´s hemsida www.meandi.se

                         

Även sugna på de limegröna byxorna, men bara om jag hittar något som passar till!
Om jag köper klänningen till Nora blir det nog även de prickiga thigtsen till..
Måste tänka på att jag studerar!! hahahah

Ha en trevlig helg!!

Femlingarna!!



Alla 5 kattungar, den yngsta bara några minuter!





Dålig bild, men Molly blev så orolig när jag lyfte den så vi snabbade oss! Söt va?!
Denna katt är den som är mest olik de andra, men han är redan barnens favorit!
Vi har bestämt oss för att de ska heta något på N allihopa för att de är födda i Noras säng!

Ha de!

Hålla tass och badda panna!

Vid hal 2 inatt vaknade jag av ett kraffsande på våran sovrumsdörr.. det var Molly som hade bestämt sig för att ÄNTLIGEN föda sina kattungar!
Hon hoppade upp i Noras säng så jag bad henne att gå och sova med Stefan. Jag försökte få Molly att ligga i sin fina födslolåda, men hon är, som resten av denna familj, envis som synden. Hon hade bestämt sig för att föda i Noras säng.
Och jag väntade och väntade...det enda Molly gjorde var att bädda, bädda, kurra och bädda lite till..
När klockan var runt 4 började hon få lite värkar ocg ca 5 tittade den första kattungen ut, eller rättare sagt tassen!
Den kom med rumpan och tassarna först, vilket inte är normalt så jag fick hjälpa till och dra ut den. Den andades inte när den kjom så jag frotterade den och Molly tvättade den.
Sen kom ungarna på löpande band, 4 st, fram till ca 7. Det gick bra och Molly var så duktig!!
När barnen klev upp var det lyckliga små händer som strök de små liven och Nora var så stolt över att Molly valt hennes säng av alla!
Alla trodde vi att Molly nu var klar och 4 var en bra summa katt.. men inte det! Vid halv 9 kom nr 5! Men nu hoppas jag verkligen att hon är färdig, jag tror inte att hon orkar mer, hon ser helt färdig ut.

Alla ungar ser olika ut, vita med svarta fläckar, grå med vita inslag och en svart och brun!
Alla lika söta!!

Återkommer med bilder på skönheterna när jag fått lite sömn och när jag har flyttat dem till lådan!



"Tänk,nu är Molly en mamma" som Isak sa imorse när han vaknade, ja tänk det är hon, till femlingar! de ni!!

Ha de!

Mycke sjuk.....

Jag har drabbats av influensan med feber och snor som rinner...
Känner mig överkörd och påbackad.....
Vet inte hur jag ska göra imorgon när det är tänkt att jag ska jobba, det blir en senare fråga.
Nu ska jag bädda ner mig i soffan och läsa lite spännande litteratur om barns språkutveckling!

Ha de!

Lite sjuk..

Idag känner jag mig inte så kurant.. Jag har ont i huvudet och är allmänt snorig och hängig.
men vad att göra, barnen vill ha sitt iallafall och det är bara att bita ihop.
Stefan har åkt på skotertävling i Älvsbyn så han är inte till  någon hjälp..
Ska försöka få Isak att se lite på tv, det brukar inte vara så populärt, till skillnad från andra barn så är han ingen tv människa!
Nora har gått iväg till en kompis så jag tror att jag tvingar Isak till tv tittande en stund!
Min bästa vän just nu är en stor varn sjal och en flaska otrivin menthol!! Tack gode gud för nässpray!!

Krya på er där ute, det ska jag göra!
ha de!

Ibland tänker vi inte...

Hur tänker man när mätaren visar 19 minusgrader och vi tar skotern för att åka en sväng?
Ja, inte tänker vi att det kanske kan vara lite för kallt!
För det vill jag lova att det var.. inte så mycket om kroppen, men fy för det frusna ansilktet...
Aldrig mer skoter när det är under.. ja kanske -12 eller varmare!
Inte nog med att det är så kallt som det är, det snöar och blåser också! Ja, nu är vi inne i värmen!

Nu är det dax för mig att gå och duscha för att sen styra kosan till Lotta och Fredde för en trevlig middag, sen blir det småstjärnorna och melodifestivalen!

 
En fin snöbild!

Ha de!

Storleksnoja..

Jag satte mig vid datorn igår för att beställa Isaks kläder till bröllopet.. Visste precis vilken sida jag skulle köpa av och vad jag skulle ha... problemet låg i vilken storlek jag skulle ta. Just nu har killen st 104, men jag har börjat köpa 110 på byxor, som jag naturligtvis får vika upp en bit.
Det självklara valet borde vara 104, men vi gifter oss ju inte riktigt än och jag vet att han brukar växa mest på sommaren.
Efter lite snack med Lotta kom jag ändå fram till att det blev 104, bara på grund av att västen och skjortan ska sitta snyggt och vem vill ha ett par för långa finbyxor!
Det stod att det bara skulle ta ett par dagar att få paketet från det att de ser att man har betalat, så jag betalade direkt och väntar nu bara på paketet!



Köpte även ett snyggt strumpeband till mig själv, såklart!!

I helgen väntar lite fredagsmys idag, småstjärnorna imorgon och kanske lite skoter på söndag om vädret tillåter!
Småstjärnorna är ett projekt som en högstadieskola här i Piteå har satt upp med barn mellan 7-12 år får vara med i.
Nora ska inte vara med själv, men ett par av hennes kompisar ska ställa upp och hon vill så gärna titta på detta. Jag måste erkänna att jag längtar även jag!!
Ha en skön helg med en massa mys och sånt!

Snöstorm!

Snön yr utanför mitt fönster och det är kallt också! Nästan -13 grader visar termometern!!
Inte så skönt... Tack och lov att man får vara inne en dag som denna!
Idag består min dag av läsning, läsning och lite mer läsning.. Vi ska visst läsa 6 böcker till den 16:onde och jag har knappt börjat..
Måste återgå för snart är det dax att hämta barnen!
Jo, lägger in en bild på inbjudningskorten! fina va?


Längtar tills de kommer...
Tills dess så längtar jag mest till bröllopsresan som mest troligt kommer att bli till härliga Kroatien!





Längtar och drömmer...

ha de!

Mitt i veckan!

Mitt i veckan har vi tagit ledigt!
Så skönt kan man ha det när man pluggar på distans, man får välja lite fritt hur man vill göra med sina studier.
Just nu har vi som sagt liiite att göra och jag jobbar liksom när jag känner att jag hinner. Så valet att vara hemma idag var inte så svårt, speciellt när jag igår på jobbet fick ett sms från Therese. Hon och hennes lilla 1-åring hade tänkt komma och hälsa på idag, onsdag!
Gjorde lite lunch och vi har haft en toppen trevlig onsdag, riktig helgkänsla mitt i veckan!

Måste uppdatera lite på ungfronten.. vet snart inte vad jag ska göra.. Molly har FORTFARNADE inte fått sina små! Det är precis som att vänta på sin egen förlossning!! Jag är så less att vänta, ingen som har nå tips på hur man kan sätta igång hennes??
Jaja dom kommer väl när dom är redo, som alla andra barn!
Nu ska jag läsa läxan med Nora



Inte så road på tunnelbanan i Stockholm!

ha de!

Helgen som gått!

Nu är det måndag igen.. helgerna går så fort att man hinner bara vakna fredag morgon så är det sndag kväll igen..
Helgen har iallafall varit trevlig, som vanligt!
Fredag hade jag och barnen hemmamys, Nora hade en kompis hos sig och vi såg på tv och frossade i godis och chips! Stefan var med sina kompisar och såg skotertävling i Skellefteå av alla ställen!
Lördag morgon hämtade vi hem våran efterlängtade skoter från lagningen och for ut en sväng. Åkte och grillade med Robban och Patrik. Det var en kanondag med sol och bara runt -3 grader!
Men Isak han frös.. och som han frös, mest om fötterna och jag fattar det inte!!
Han har ett par ecco viking gore tex skor, är de inte en av de bästa skorna på marknaden så säg?
När vi kom hem satte vi barnen i duschen direkt och Isak bara grät.. stackars liten...
Jag ska in till stan vid tillfälle och köpa en ny sula till skorna och ett par ullsockar från butiken som säljer reima kläder!

På eftermiddagen kom min kära mor som skulle vara barnvakt när vi skulle ut och svänga våra lurviga!
Bilen styrde mot Djupviken och goda vänner, Ante och Therese!
Där vankades god mat och gott vin och framförallt trevligt sällskap! Sen blev det utgång och det var också jätteskoj.. fastän vi fick stå i kö i 100 år innan vi kom in.. men är det löning så är det!

På söndagen var huvudet lite tungt precis som det ska va efter en fest!
Nu vankas plugg och sen jobb på eftermiddagen.
Stefan ringde just, han har tydligen sparat 1000 lappar! Han åkte inte dit för polisen som stod på väg till jobbet!! Bra jobbat älskling!!

ha de!

RSS 2.0